Toonaangevende technische fietskleding

ASSOS is een waar pioniersmerk dat zich gespecialiseerd heeft in hoogwaardige fietskleding en –accessoires. De missie van ASSOS is om avant-garde technologie en innoverende ontwerpen te brengen voor de fietswereld. Het familiebedrijf is bewust een exclusief en ultra-modern laboratorium gebleven waar totaal comfort de eerste en enige prioriteit is, wat ook de prijs is.

Hoe het begon

Toni Maier-Moussa, de oprichter van het merk ASSOS vond in de jaren 70 ‘per ongeluk’ uit tijdens zijn poging de ultieme fiets te bouwen dat lycra het perfecte materiaal voor fietskleding is. Gedurende enkele tests in een windtunnel ontdekte Maier-Moussa dat downhill skikleding van lycra een veel lagere luchtweerstand opriep dan de traditionele van wol gebreide fietskleding.

Missie

ASSOS staat vandaag de dag nog steeds vierkant voor competentie, optimaal draagcomfort en praktische sportkleding. Dit wordt uitgeleefd door constant onderzoek naar nieuwe technische materialen, fietskleding en accessoires te doen. Alleen het beste is goed genoeg. Wielrenners hebben met ASSOS producten meer dan 200 gouden medailles veroverd op Olympische Spelen, wereldkampioenschappen en andere prestigieuze races.

Game Changer

In 2012 werd het ASSOS design team uitgedaagd om het onmogelijke te realiseren: het verbeteren van de serie fietsbroeken S5, geprezen als de “ultieme” fietsbroek, in elk opzicht. ASSOS paste zijn kennis uit de rijke geschiedenis toe op een geheel nieuwe generatie fietsbroeken dat de vorige comfort en prestaties zou overschrijden. De S7 is superieur aan zijn voorganger S5, een onmogelijke prestatie. Veruit de meest geavanceerde, meest comfortabele fietsbroek die ASSOS ooit heeft gemaakt. De S7 is een GAME CHANGER!

Bekijk de S7 promotieclip

Voor meer info ga naar de ASSOS website
Download hier de ASSOS Catalogue 2016.

Odoo text and image block