It’s not just a bike. Prorace

Prorace is een eigen merk van Feryn Quality Bike Brands. Het sterke punt van Prorace is dat elke fiets uniek is en volledig is afgestemd op de wensen van de klant. Die heeft de keuze uit 5 custom designs, 30 verschillende kleuren (waarvan 6 nieuwe) en 3 topcoatings (mat, zijdeglans en hoogglans), een keuze die de andere merken niet bieden. Er zijn heel hoge maten (tot 68 cm), maar ook kleine maten (tot 42 cm) voor vrouwen en jeugdrenners. Ook dat hebben geen andere merken. En de 2 jaar garantie die zij bieden, is bij Prorace 5 jaar. Kwalitatief is Prorace de top: de testresultaten qua stijfheid en comfort zijn uitstekend, wat zorgt voor een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding.

Als complete fiets of losse frameset

De racefietsen van Prorace zijn te koop als complete fiets of als losse frameset. Een belangrijk pluspunt is de zeer korte levertijd van de complete custom made fietsen. Daarnaast is de dealer niet verplicht om meteen het hele programma in te kopen; bij Prorace bestel je gewoon één fiets per kee. Dit zorgt voor snel en flexibel handelen.

EPS technologie

De EPS technologie is een specialiteit die een enorme kennis over composietvezels vraagt. Er zijn dan ook maar een drietal gespecialiseerde carbon fabrikanten die deze technologie volledig beheersen.

Het EPS systeem laat toe om minder carbon te gebruiken dan andere systemen en geeft toch de perfecte compressie in alle hoeken van het frame. Het resultaat is een PRORACE frame van uitzonderlijke sterkte en kwaliteit. Elk frame wordt dan ook grondig gecontroleerd op zijn stijfheid om zeker te zijn dat het de juiste gelaagdheid van carbon heeft.

Elk honderdste frame krijgt ook een volledige EN-test. Waar een andere carbon-maker maar 3 verschillende frames gebruikt, 1 voor elke test, worden bij Prorace alle 3 de testen op elk frame uitgevoerd: de “fatigue” of vermoeidheidstest, de flex test én de impact test. Prorace eist bovendien ook dat frames 30% sterker uit de testen komen dan wat normaal vereist wordt. Het EPS systeem wordt nu al toegepast op de volgende Prorace modellen: Ravia, Vicco, Sphinx, de Hunt en nu ook met de nieuwe INTI.

Veel nieuws van Prorace in 2017

In 2017 is er nóg meer mogelijk met Prorace. Er zijn nieuwe, nog scherpere prijzen, er zijn verschillende nieuwe modellen en alle modellen zijn te personaliseren met 5 nieuwe custom designs, 30 kleuren, waarvan 6 nieuwe kleuren en 3 topcoatings.

Bezoek de Prorace website voor meer informatie en overzicht van de modellen met specificaties, de designs en bijbehorende kleurmogelijkheden, prijzen en afmontage.

Download hier de nieuwe Prorace 2017 catalogus.

Odoo text and image block